måndag 24 december 2012

Fikonkulor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta behövs till ca 25 st:
 
8 torkade fikon
200 gram marsipan eller mandelmassa
200 gram mörk choklad 70 %
2 msk Lafraugh
 
*
 
Klipp fikonen i små bitar, lägg dem i en burk som har tätslutande lock.
 
 
 
 
 
 
 
Häll på whiskeyn, sätt på locket och skaka. Låt det dra i ett dygn, skaka
gärna då och då. Kan nämna att jag har provat flera olika whiskeysorter,
men de blir som allra godast med denna, ganska "genomrökta" sorten.
 
*
 
Riv marsipanen/mandelmassan och blanda i whiskeyfikonen.
Forma till lagom stora kulor och lägg dem på bakplåtspapper.






Smält chokladen i vattenbad, doppa kulorna (det funkar bra att
hålla dem med hjälp av två tandpetare) och låt dem svalna kallt.
 
 
 



Låt er väl smaka!



Tack för din tid!
AlliEls.
 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det hade varit så kul om du lämnade en kommentar, eller klickade på någon av "gilla"-knapparna, så jag får veta vad du tycker om mina inlägg! :-)