lördag 14 juli 2012

Västerbottenpaj på mitt sätt.








Ser gott ut va? Det är det, jag lovar!!
Dessa pajerna är lika goda kalla, perfekta att ta med i picknickkorgen!
Det går utmärkt att frysa dem också.


Recept:

Receptet är till en stor paj eller fyra små portionsformar.


Pajdeg:

125 gram smör
3dl vetemjöl
salt


Fyllning:

10-12 små kokta kalla nypotatis
En halv silverlök
1 påse riven västerbottenost
1 dl mjölk
3 ägg
Salt och svartpeppar


Serveras med:

Creme fraiche
Löjrom eller stenbitsrom
Gräslök
Grovmalen svartpeppar 


Gör så här:

                                       1. Sätt ugnen på 225 grader.
                                       2. Nyp ihop smör, vetemjöl och salt till en smidig deg.
                                       3. Tryck ut degen i en stor eller fyra små pajformar
                                       4. Stick några hål i degen med en tandpetare.
                                       5. Förgrädda pajskalen i ca 10 minuter.


                           6. Fördela skalad och skivad nypotatis och strimlor av silverlök i skalen.



7. Strö över den rivna västerbottenosten.



8. Vispa ihop ägg, mjölk,salt och svartpeppar. Häll äggstanningen över den rivna osten.




9. Grädda de små pajerna i 10-12 minuter och den stora i 15-20 minuter.



10. Låt pajerna stå och svalna en stund....



11. Servera pajerna med tillbehören på, eller låt var och en garnera sin pajbit själv.



Smaklig spis!



Tack för din tid!
AlliEls.


4 kommentarer:

  1. Ser så gott ut!
    Tack för att du delar med dig :)

    SvaraRadera
  2. Ja, detta är helt klart en av mina favoriträtter, prova den, så kanske det blir din också! :-)

    SvaraRadera
  3. nu är de klara, ska bli kul att provsmaka:)) Tack för receptet!

    SvaraRadera

Det hade varit så kul om du lämnade en kommentar, eller klickade på någon av "gilla"-knapparna, så jag får veta vad du tycker om mina inlägg! :-)